Mål

Mina mål delas in i 3 kategorier:

 1. Långsiktigt mål - slutmålet
 2. Kortsiktiga mål - mål för innevarande år
 3. Delmål - mål som passeras på väg mot slutmålet s k milstolpar, fylls på efterhand, gärna med prognos för när nästa nivå för målet nås
Under målen återfinns kommentarer till de olika målkategorierna.

1. Mitt långsiktiga mål

 • Mitt långsiktiga mål är att så tidigt som möjligt äga min tid genom att skapa en tillräcklig passiv inkomst för att ge mig en behaglig levnadsstandard resten av livet. Detta ska ske genom uttag av portföljkapital kompletterad med först tjänste- och privatpension och senare allmän pension. 
Läs här för kommentarer till det långsiktiga målet och för att se hur det långsiktiga målet utvecklats till hur det ser ut idag. Edit: målet uppdaterades något 2022-10-22 genom att ange att jag vill uppnå målet så tidigt som möjligt.

2. Kortsiktiga mål för 2023

Jag har märkt att när jag har för många mål så blir det skit av alltihop så därför har jag bara 2 mål för 2023:
 1. Hitta nytt jobb - uppnått 2023-01-27
 2. Förbättra hälsan genom att a) äta bättre, b) börja träna igen. Detta ska leda till lägre vikt, bättre kondition, bättre rörlighet och större styrka. Bland dessa är huvudfokus i år på lägre vikt medan de andra förhoppningsvis kan få huvudfokus 2024 när vikten är acceptabel. Jag borde väl göra dessa mål SMARTa vilket jag kanske gör senare.
Det blir således i år inga ekonomiska mål såsom portföljvärde, utdelningar eller sparkvot etc utan det får bli som det blir helt enkelt och jag fortsätter månadsspara som vanligt.

3. Delmål

Blandade delmål

Delmålet portföljvärde netto

Mitt viktigaste mål är portföljvärdet brutto 3.600.000 kr vilket med en preliminär belåning på 500.000 kr innebär att portföljvärdet netto ska vara 3.100.000 kr per 2023-12-31 för att jag ska kunna gå i FIRE 2025-01-01 enligt plan med ett uttag om 15.000 kr/mån år 2025, läs mer här i avsnitt 4. 

Delmålet ackumulerad utdelning sedan starten augusti 2016

4 kommentarer:

 1. Smart att dela in målen på det sätt du gjort, vissa tidsbestämda, andra inte och så det långsiktiga. Lycka till med att uppnå dem!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Det är mycket i dessa dagar med att dels göra bokslut för 2019 och dels sätta mål för 2020.

   Radera
 2. Missat lite på din sida och trevlig läsning. Jag gillar mest att läsa om mål, nådda mål, utdelningar och R12 osv, ja siffror helt enkelt. Tycker att för många utelämnar det mest intressanta och endast pratar o filosoferar o största allmänhet. Kul det med men siffror roar mig mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siffor på pengar är bra men när man väl når målet kommer det inte räcka utan det kommer behövas annat för att må bra. Måluppfyllandet för kortsiktiga personliga mål 2020 i år blir tyvärr inte roligt att skriva om men kommer att göras inom de närmsta veckorna samt formulera nya mål.

   Radera