torsdag 20 oktober 2022

Utdelningssmålänningen har fyllt 52,5 år

Under sommaren eller hösten har jag fyllt 52,5 år vilket inte brukar vara något jag firar. Men då jag ändå tycker det var ganska nyligen jag fyllde 50 år och champagneflaskan jag fick i 50-årspresent av arbetsgivaren ligger och väntar på FIRE som förhoppningsvis kan ske vid 55 år betyder det att jag nu är halvvägs dit vilket känns lite overkligt.


På Djurparken

Med ett läge hos arbetsgivaren (Djurparken benämnd i tidigare inlägg) som inte är det bästa och där det faktiskt kan hända att jag blir av med jobbet känns det bra att jag nu kommit så mycket närmare att en uppsägning nu med uppsägningstid plus en period med A-kassa gör att jag garanterat kan försörja mig ganska nära 55-årsdagen. Möjligen kan jag få in ett läsår (44 veckor) med det nya omställningsstudiestödet också och då blir det ännu bättre.

Alla arbetarna på jobbet hade möte med sin fackgubbe från centralt håll idag. Ojojoj vad det drog ut på tiden och även när fackgubben gått hade de ett långt "eftermöte" där de fick prata av sig det värsta och där var jag med på ett hörn också. Inga chefer på plats idag.


Framöver

Eftersom jag i februari i år blev påtvingad en deltidstjänst på 70% och därför stämplar A-kassa upp till heltid är jag tvungen att söka 3 jobb per månad för att uppnå Arbetsförmedlingens krav. Detta har jag gjort - men varken mer eller mindre. Men även om jag faktiskt sökt relevanta jobb har mina ansökningar varit väldigt risiga och knappast signalerat ett större intresse. Trots detta har jag 2 intervjuer genomförda.

Det är ingen större hemlighet att det är enklare att hitta jobb när man redan har ett jobb så därför är ett av vinterns hemprojekt att schyssta till ansökningshandlingarna och söka jobb på allvar - med både kvalitet och kvantitet. Det är bättre att förekomma än förekommas! - alltså om jag skulle bli uppsagd är det bättre om jag gjort allt jag kan för att få ett nytt jobb innan jag blir arbetslös. För jag känner i alla just nu att jag vill jobba ändå fram till 55 år och att studier eller A-kassa om det blir aktuellt ska ligga efter 55-årsdagen.

PS Champagnen förvaras mörkt och dessutom liggande så att korken hålls våt så att det är tätt.

2 kommentarer:

  1. Låter välplanerat. Du kan nog börja koppla av på allvar redan nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Kärnan ligger dock som jag skriver i "jag vill jobba ändå fram till 55 år och att studier eller A-kassa om det blir aktuellt ska ligga efter 55-årsdagen" och då för att få lite marginal i inkomsterna.

      Radera