onsdag 15 juni 2022

En liten extrainkomst igår

För att visa att jag fortsätter kämpa för FIRE 2025 skriver jag ett kort inlägg om vad som hände igår.

Jag blev uppringd igår och blev tillfrågad om jag ville delta i en Teams-intervju mot betalning. Absolut sa jag och då min lojalitet mot arbetsgivaren rasade i och med den påtvingade deltiden tänkte jag att jag bokar in en tid under arbetstid.

Intervjun tog 45 minuter och jag fick 750 kr i Rikspresentkort (kanske inte skattefritt, men där har vi passerat min gräns för ärlighet) vilket för mig är lika bra som cash då de går lösa in på väldigt på många ställen. Det blev alltså väldigt bra betalt den där timmen igår i eftermiddag (lön + presentkort).

Jag har varit med i undersökningar tidigare, oftast B2C, men denna var B2B så därför tror jag den var bättre prisad.

4 kommentarer:

 1. Ja 750 spänn svart för en timmes jobb är ju helt okej! Vi debiterar 750 spänn plus moms ut mot kund, men det blir inte mycket kvar till mig, typ 290 spänn brutto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut OK och väldigt lättintjänat. Precis den typ av jobb jag vill ha i FIRE (in-ut-betalt: allt inom en dag ) för att kunna motivera ett inköp - men i detta fall var ju anställningen ett krav för att få delta (B2B).

   Vi debiterar oftast lite lägre än dina 750 kr men är ju oftast en enkel tjänst vi har. Dock har vi en tjänst där folk skulle svimma om de visste hur mycket vi tar, men då vi där inte tar betalt per timme vet de inte det.

   Men jag ser ju hur mycket pengar av den debiterade timmen som försvinner på vägen... Bl a ska jag som inte debiterar alls avlönas.

   Radera
  2. Grattis US! Riktigt bra deal verkar det som. Behövs fler kandidater så meddela snarast!

   Radera
  3. Tack. I det här fallet var det dock inget ställe där jag var reggad utan jag fick möjligheten när det ringde på jobbmobilen.

   PS Det kan bli uppföljning på den här intervjun med samma villkor.

   Radera