torsdag 23 juni 2022

Går på semester i eftermiddag

Semester

Detta blir min längsta semester sedan jag hade sommarlov och jag ska först vara ledig 3 veckor (24/6-18/7), sedan jobba 2 veckor och sedan vara ledig 3 veckor till (30/7-23/8). Kanske att det blir en vecka till i höst.

Enligt min plan om FIRE 2025 blir detta min tredje sista semester någonsin innan jag tar permanent semester.

Utlandsresa

Jag tål inte stress efter att jag väggade för drygt 20 år sedan så jag skippar utlandsresa från Arlanda i år då stressen där skulle kunna förstöra hela resan. Om det lugnar sig till hösten kanske jag tar en chartervecka då.

Stockholmsturism

I stället ska jag passa på att ägna mig åt turista i Stockholm där jag bor, då det gäller att passa på, för om kanske 3 år bor jag ju inte kvar utan är troligen avflyttad till Småland.

Jag ska klämma in bara ett turistmål per dag och göra det ordentligt denna gång då det blir mitt sista besök på just de turistmålen. Tidigare har jag försökt få in flera ställen samma dag men det betyder oftast att jag inte får något utbyte av de sista.

Tänker mig de klassiska turistmålen och i första ledet står Drottningholms och Kina slott med guidning. Det kostar 210 kr + 30 kr vilket normalt är mycket pengar för mig i vardagen men som semesterkassa är det ju nästan inget alls.

Efter detta tänker jag fler besök på museum där Stockholms slott och det nyinvigda Spårvagnsmuseum står högt på listan.

Hoppas på bra väder så att det kan bli bad i Mälaren också och kanske läsning av en skönlitterär bok helt utan koppling till arbetslivet.

Smålandsbesök

Såklart ingår ett besök i Småland där jag främst ska besöka min far. Det kommer att bli ca en vecka och jag har lovat honom lite hjälp med bil och hus.

Pappa tycker det börjar bli betungande med hus men är långt ifrån villig att flytta till något mer lättskött. Han ville heller inte ha proffshjälp med fönsterputsningen vilket jag erbjöd honom att betala, men jag sa att jag frågar igen nästa år. Detta får mig att tänka på när jag själv sitter i hus om 25-30 år. Då vore det underbart att ha de ekonomiska förutsättningarna att ta hjälp med sådant som städning, fönsterputsning, trädgårdsskötsel och underhåll av huset för att kunna bo kvar längre.

Trogna läsare vet att jag vid min exit från arbetsmarknaden ämnar flytta ner till villa i Småland och att det allra troligast blir till mitt föräldrahem som är det hus som pappa bor i.


Glad midsommar och trevlig semester på er alla!


14 kommentarer:

 1. Ha en bra sommar Småland, trots att det blir i Stockholm ;) Själv är jag inne på månad 3 av 5 på min ofrivilliga semester. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Stockholm är OK men börjar kännas för trångt för mig och jag behöver snart utrymme och lugn.

   Är det redan tredje månaden?

   Vi blir alla äldre och sannolikheten att råka ut för något allvarligt ökar varje år. Detta upptar en ansenlig del av mina tankar och därför måste jag jobba mer med att förbättra mina odds genom göra det jag själv kan göra. Minska stress, öka kondition, minska vikt är det väl främst i mitt fall.

   Radera
 2. Ha en riktigt skön semeste och midsommar US! Kom tillbaka utvilad i höst med många härliga inlägg.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma. Några inlägg ska jag väl kunna få ihop.

   Radera
 3. Ha en bra och skön semester!

  SvaraRadera
 4. Skriv gärna nått inlägg då o då om dina besök på turistmål i Stockholm. Ska själv spendera en vecka där i sommar som äkta turist. Behöver ideer kring vad som är värt ett (åter)besök.

  SvaraRadera
 5. Trevlig semester på dig, låter förståndigt att titta runt på huvudstadens alla sevärdheter. Det finns på min "to do" lista, men Stockholm har avskräckt mer än sevärdheterna lockat.... men snart så.

  Själv har jag lagt in 3 dagar semester i slutet av juli, ska försöka få ihop en vecka som vanligt...

  Midsommar tipset är naturligtvis ostbågar till sillen.... ja, till allt förresten.
  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma. Konstigt med Stockholm men jag trivs inte med allt folket som är här. På en minut i Stockholm ser jag mer folk än jag gör på en vecka i min Smålandsby.

   Oj, det var verkligen kort semester. Gäller att göra den innehållsrik då, men ändå inte stressig. Svårt det där.

   Ostbågar är gott, men till sillen NJA... Glad du skriver ostbågar och inte det vämjeliga ostkroka

   Radera
 6. Härligt med semester US! Stockholm har ju en hel del sevärdheter så kanske bra att passa på nu när du ändå har nära till dem! Spårvagnsmuseet får du gärna skriva lite om när du gjort ett besök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Stockholm har en hel del att erbjuda och det gäller passa på. Hemma i Småland kan en minnessten vara ett utflyktsmål men här är det ofta lite mer substans i utflyktsmålen.

   Har varit på gamla Spårvagnsmuseet när det låg på Södermalm för ca 10 år sedan och det var bra så det nya är värt en titt det också.

   Radera
  2. Gjorde en fin semester med bättre hälften för ett antal år sedan och det blev en riktigt fin 5 dagars vistelse och många minnen som består fortfarande. Sjöfartsmuseet samt Vasa museet var riktigt bra medans tyvärr Tekniska museet mest liknande en IT utställning med lite projektorer och lite spridda saker som visades upp, helt klart under förväntan och det kunde varit så mycket mycket mer.

   Radera
  3. Har varit på alla 3. Sjöfartsmuseet och Vasa är ganska statiska medan Tekniska förändras mycket med tillfälliga utställningar så det kan nog variera. En gång hade tekniska en rolig dataspelsutställning med ALLA konsoller och mycket arkadspel.

   Radera