tisdag 4 januari 2022

Mina sidostrategier: IPOer och Optioner

Förutom huvudstrategin som är att köpa aktier med bra totalavkastning har jag 2 sidostrategier som ska fokuseras på i år. 

Huvudstrategin är väldigt lätt och tar inte mycket tid: 

 • Successivt köpa fler aktier i de bolag och fler andelar i de fonder jag godkänt 
 • Revidera listan med godkända bolag och fonder en gång om året (pågår just nu). Sälja de bolag/fonder som eventuellt lämnat listan och omplacera kapitalet


Sidostrategi 1: IPOer

Jag har idag uppdaterat sidan för mina IPOer som nu känns klar och hänvisar därför bara dit.


Sidostrategi 2: Optioner

Optioner är mycket mer komplext än IPOer och det handlar om mycket mer pengar än IPOer, men jag har lagt upp en sida som inte är mer än en place holder för tillfället men där jag kommer att följa mina framsteg framöver. 

Ett par vanliga blogginlägg per månad kan ni också förvänta er, ett som skrivs efter lösen 3:e fredagen varje månad samt ofta ett inlägg om min nyvunna kunskap om optionshandel.

Optionshandeln är helt klart det jag ser fram emot mest i år vilket jag ska försöka förmedla på bloggen.

6 kommentarer:

 1. Det kommer bli intressant att följa !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ambitionen är en stabil intäktsström snarare än maximal risk/vinst men jag tror och hoppas det kommer att fungera.

   Radera
 2. Ja detta blir intressant att följa och jag hoppas jag kan få lite inspiration. Framför allt om det går att visa resultat månad efter månad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, jag skriver redan på inlägget som ska släppas efter lösen 3:e fredagen i januari och det blir absolut översiktliga månadssiffror som jag hoppas ska visa hyggligt stabila resultat varje månad.

   Radera
 3. Svar
  1. Interesting to follow. Agree that options are more complex but also very lucrative if done right. Good luck!!

   Radera