onsdag 6 juli 2022

Halvårsbokslut IPOer

Är inne på andra semesterveckan nu av 3 i mitt första semesterblock. Sedan ska jag jobba 2 veckor och sedan tar jag 3 veckor semester ytterligare. 

Imorgon åker jag ner till Småland och hälsar på min far i en dryg vecka vilket ska bli trevligt. Kommer där att titta på huset med andra ögon nu när vi överens om att jag ska ta över det efter honom.

Min ena skärm, en gammal Benq 24" 1980x1080p, håller på att ge upp och den kommer att behöva ersättas. Min andra skärm är en snabb gamingskärm 27" 2560x1440p där jag verkligen uppskattar den extra ytan. Den nya skärm jag köper ska vara minst lika stor, ha minst samma upplösning men behöver inte vara snabb. Vad använder ni för skärmstorlek och skärmupplösning till att läsa och skriva på? En 4K-skärm måste vara ganska stor för att vara ett vettigt val eller?


IPOer första halvåret

Under första halvåret har jag bara tecknat 4 st IPOer (4C Group, Emilshus, Purefun och Engcon) och fått tilldelning på 3 st (alla utom Engcon).

Jag har gjort vinst på alla 3 tilldelningarna och totalt blev det knappt 2.000 kr i vinst vilket är lite svagt när jag hoppas på 1.000 kr/månad. Vinsten per affär tycker jag är OK, men det är antalet affärer som är för lågt, vilket såklart beror på det svåra börsläget.

Se gärna min specialflik för IPOer.

8 kommentarer:

 1. Kan tyvärr inte hjälpa dig i din skärmproblematik. Kan ingenting om sånt där. Min dator utgörs av en 10 år gammal laptop med ganska liten skärm.

  Men jag önskar dig en bra resa till Småland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en 10 år gammal stationär dator (egenbygge) som var state of the art då och den duger bra fortfarande. Men att ha skärmutrymme tycker jag är verkligen behagligt.

   Tack, jag tror det blir trevligt och blodtryckssänkande med besök i Småland.

   Jäklar vad snabb du är på att svara. Mycket bloggläsning under ett parasoll antar jag?

   Radera
  2. Har alltid varit aktiv med min laptop och läser det mesta i bloggväg inom ekonomi. Under parasollet läser jag vanliga böcker.... :)

   Radera
 2. Tjena
  Många har gått över till en skärm igen men en större ca 32" - 42" och välvd.(så är det på vårat kontor) trevlig resa till Småland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, anade att det är så med skärm. Tidigare var 2 st enkla 24" mycket billigare än 1 st av de större. Lite tveksam till om jag får plats med 27"-gamingskärm + en stor ultrawide på samma bord (180cm), men får mäta först. Med hus i Småland kommer det bli ett större kontor och där blir det inga problem, men nu kanske det blir det.

   Radera
 3. Själv kör jag mot FIRE så min gamla laptop, förvisso med 4-kärnig I7:a, får slita vidare tillsammans med mig. Den har 17" skärm, jag kör alltså utan extern skärm direkt på laptop:en. När den köptes var därför 17" ett krav och det funkar underbart bra fortfarande! Har varken tid eller lust för gaming.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man räknar på hur mycket en dator eller skärm eller något annat inköpt kostar med värdeminskning jämfört med om pengarna investerats blir man lätt tokig.

   Min stationära har också en 4-kärnig i7:a från 2013 (4770K).

   Har inte ens laptop, men i FIRE kommer jag köpa en och då blir det nog 1kg 13" som jag har provkört på jobbet. Samt docka in den med en USB-C-docka till fullsizegrejor (högtalare, skärm, mus, tangentbord) när jag sätter mig vid skrivbordet.

   17" laptop är stora och bra på bordet men men lite klumpiga att flytta på.

   Gamear väldigt mycket mindre än jag tänkte när jag köpte den dyra gamingskärmen.

   Radera
  2. Ja datoraffärer är sällan bra affärer, lite som en bil fast i mindre skala lyckligtvis. Minns när en HDD + cd brännare köptes för 5000 kr... Nuvarande laptop har dock varit en fullträff tycker jag och hoppas den orkar några år till för vet i tusan om jag hittar excel 2003 skivan längre...

   Radera