tisdag 24 maj 2022

Äntligen en genomförd IPO: 4C Group AB!

 

Underbar dag idag! (även om börsen gick ned). Min deltid gör att jag går hem efter 7 timmar kl 15.00 och idag använde jag hela extratimmen på ett optimalt sätt när jag promenerade hem från jobbet i solskenet. En tanke jag hade tidigare var att använda tiden på någon side hustle, men att lägga tiden på motion för att öka välbefinnandet känns faktiskt bättre. Side hustles blir mycket intressantare i FIRE när hela veckan är arbetsfri - fast de kanske inte kan kallas side hustles när man inte har något jobb?

Jag har som en kompletterande strategi att vara med i IPOer vilket jag skriver om här.

Idag var jag med i en IPO för 4C Group AB som blev ett skolboksexempel på hur jag vill ha det:

 1. Gjorde ingen egen analys utan kollar på vad andra skriver, speciellt Affärsvärlden, för att spara tid
 2. Tecknade minantal (2 x 200) på 2 konton (ISK, KF) på Nordnet (Avanza var inte med denna gången)
 3. I morse fick jag besked om tilldelning (150 av 200 på ISK, 100 av 200 på KF) vilket kostade 8.750 kr
 4. Klockan 10 var allt sålt med en nettovinst på ca 1.150 kr. 
Allt gick mycket snabbt och totalt nedlagt arbete var under 15 minuter. In och ut samma dag och få en liten vinst som jag helt kan leva på i 2 dagar - kan det bli bättre?

Detta var endast årets andra IPO för mig då jag inte känt mig helt motiverad tidigare. Även första IPOn Purefun gav vinst och då med 776 kr på 5.500 kr satsade.   

5 kommentarer:

 1. Kul att äntligen få lite. Jag tecknade 400+600, men fick bara 100 totalt. De måste tycka om dig. 520 kr för min del får jag ändå vara nöjd med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja äntligen. Jag tecknar alltid minantal - är det ngn vits med att teckna mer? Kanske man får tilldelat i förhållande till hur mycket man tecknat ibland? Ja, denna gången gillade de mig - undrar om jag har fördel av att vara Private Banking-kund på Nordnet?

   Radera
  2. Grattis! Prenumererar du på AF eller artiklarna var tillgängliga ändå?
   Tror PB hjälper på chansen att få tilldelning.

   Radera
  3. Tack! Prenumererar inte på AFV men ibland har de upplåsta analyser och ALLTID finns det någon annan som citerar friskt (tex Aktiekemisten ovan) - du känner väl mig? - är alldeles för snål för en sådan prenumeration.

   1-2.000 kr/mån från IPOer är absolut möjligt vilket motsvarar utdelningar från 3-600.000 kr med 4% DA så för mig är det inget att fnysa åt.

   Radera
  4. Tror också PB hjälper dig. Har märkt att teckningsstorleken ibland påverkar chansen för tilldelningen.

   Radera