tisdag 18 augusti 2020

Mer utdelningar 8 av 12 månader i år!

 Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistisk.

I år kommer jag som det verkar få mer utdelningar än förra året i hela 8 enskilda månader, vilket alltså betyder att jag bara 4 månader kommer att få mindre utdelningar än förra året.

En anledning till detta är att jag har ett litet projekt att försöka jämna ut utdelningar över året. Utan att bryta mer övergripande investeringsregler.

Tabellen visar erhållna utdelningar (brutto) utom för sep-dec 2020 som är en prognos.

På totalen kommer dock utdelningarna tyvärr att minska med dryga 40%. Anledningen är såklart Corona som nästan raderade ut vårens svenska högsäsong för utdelningar. Min övervikt i svenska aktier blev tydlig men det håller jag på och rättar till nu.

Men detta är historia nu och kanske något av de företag som ställde in sin utdelning i våras kommer att dela ut åtminstone lite i höst?

Allra mest spänd är jag dock på nästa års svenska utdelningar. Vad kan vi vänta oss?

4 kommentarer:

 1. Läste lite på din blogg. Ny bloggare men knappast ny i investerare...

  Försökte lägg till dig men fick ngt felmeddelande om att det inte var någon feed (ej itkille...). Se längst ner i minblogglista.

  SvaraRadera
 2. Provade igen och funkar inte. Dessutom provade jag att lägga till en annan blogg (Slimis) och det funkade direkt.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hej igen. Nu är jag vaken igen. Nu funkar det. Då lägger vi till varandra. En blogg med läsare och kommentarer gör allt lite intressantare, något som jag inte fokat på tidigare men ska försöka lite med i vinter.

  SvaraRadera