torsdag 26 december 2019

Mål för 2020 - "2020 - Hälsans år"


Efter att några år satsat hårt på att portföljvärde och aktieutdelningar ska ta fart kommer jag 2020 att sätta fokus på hälsan och även kalla året för "2020 - Hälsans år".

Detta betyder samtidigt att jag måste lägga mindre tid på portföljen och att troligen även bloggandet mellan månadsuppdateringarna drabbas.

Jag ser 2 anledningar till denna omprioritering:
 1. Aktieportföljen har blivit ett självspelande piano där jag skulle kunna logga in en gång per månad för att investera månadssparandet och erhållna utdelningar. Samt bokföra allt och skriva en månadsuppdatering på bloggen.
 2. Jag har nu bara 5-6 år tills jag kan gå i pension som 55-56-åring och inser att jag måste satsa mycket mer på hälsan för att öka sannolikheten att få en lång och frisk tid som pensionär.
På bloggen kommer uppdateringarna för hälsan vara sparsamma, men jag och resten av familjen har skapat Runkeeper-profiler där vi kan sporra varandra. 

Inom kort kommer de uppdaterade målen att finnas på målsidan.

I hälsomålet kommer naturligtvis att ingå motions- och viktmål, men som 50-åring borde jag även se över annat. Tänker då på prostataprov, TBE-vaccinering, tandhälsa, hälsokontroll, synkontroll mm.

Troligen kommer jag att upprätta en checklista.

4 kommentarer:

 1. Låter bra - pengar kan kompensera mycket, men att ha hälsan är värt mycket och ju äldre vi blir desto viktigare blir det att ta tag i det.

  Även mina mål är - till antalet varje fall - dominerande inom området träning/hälsa.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste faktiskt ditt måluppfyllelse-inlägg för inspiration innan jag skrev inlägget... Och nu såg jag dina 2020-mål.

   Radera
  2. Trevligt! Den där checklistan du nämner får du gärna dela med dig av när du har upprättat den.

   Radera
  3. Absolut. Om det blir något mer än bara mål på målsidan. Vi får se...

   Radera