fredag 27 juli 2018

Börsens glädjeskutt!

I skrivande stund är portföljen över 1,2 MSEK för första gången.

Det beror till viss del på månadens insättning, men till allra största delen en allmän börsuppgång, vars makrofaktorer jag inte orkar sätta mig in i hettan.

Såklart gläds jag över uppgången men fortfarande är portföljvärde inte så högt prioriterat då utdelningarna har mitt huvudfokus.

Passeringen av 1,1 MSEK missade jag men 1,0 MSEK passerades 2017-12-11 och belönades med ett blogginlägg.

4 kommentarer:

 1. Grattis. Har du börjat känna på ränta-på-ränta effekten nåt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag hade ett startkapital som jag successivt började investera augusti 2016 och det tog väl ett år innan det kapitalet + löneöverföringar var investerade. Efter det fortsatte jag att investera del av lön plus började belåna samt öka belåning. Fr o m nu kommer dock belåningsgraden att ligga fast på ca 28,8% (detta motsvarar 94% av Knockoutbelåningsvärdet på mitt innehav och ger lite vingelmån innan jag måste sälja av för att inte få normalränta).

   Svaret på frågan är "vet ej" då jag inte vet var utdelningarna kommer ifrån: belåning, återinvesterade utdelningar, löneöverföringar, gammalt kapital.

   I år blir det 68.000 kr i utdelningar och nästa år troligast låga 90.000 kr. Sedan vågar jag inte spå längre fram. Så visst för det på sig = ränta-på-ränta.

   Radera
 2. Vad kul att höra! Vilka av dina innehav är det som dragit mest? Vår egen portfölj har endast gått +0,5% senaste månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har ju varit rapporttider också. Men SEB +16%, ALFA +14% senaste månaden. Finns även sänken NOBI -20%, HIQ -13%. Det gäller att ha bredd i portföljen.

   Men totalt sett alltså bra utveckling med +6%.

   Radera