onsdag 9 november 2022

Novembermörker och mina funderingar

Det blev 2-veckors bloggpaus efter mitt maffiga inlägg om pensionärsbudget som tröttade ut mig en del. Efter att jag fått kommentarer gjorde jag smärre ändringar i inlägget för att få ett bra underlag till nästa revidering.


Försmak av Småland

Till helgen ska jag ner till pappa och huset som kommer bli mitt FIRE-hus och ska titta lite noggrannare på driftkostnader och framtida renoveringsbehov ihop med pappa. Samt hjälpa till med IT som alltid när jag är nere och denna gång ska jag även hjälpa till med att höststäda trädgården och byta däck på bilen. Kan bli intressant som försmak på framtiden.


Jobbsituationen

Utan tvekan är jag trött på nuvarande jobb och min årliga novemberdepression ovanpå det hjälper inte direkt till. I FIRE borde jag nog åka iväg på en 4-veckors billig all-inclusive-resa under hela månaden.

Då jag arbetar deltid 70% och stämplar A-kassa upp till heltid är jag tvungen att söka jobb. Ärligt talat har jag uppfyllt Arbetsförmedlingens kvantitativa krav på mig om 3 ansökningar/månad men kvaliteten har varit under all kritik. Jag har inte ens skrivit något personligt brev och CVt har inte varit fullt uppdaterat. Trots detta har jag haft 2 intervjuer mellan februari och september.

Jag har i oktober haft uppföljning med Arbetsförmedlingen och sa att jag senast vid maj månads utgång när deltidsveckorna för A-kassestämpling är slut kommer att skriva ut mig från Arbetsförmedlingen och därför är nästa uppföljning inte förrän i juni. Detta stämmer vid 2 alternativa utfall:

 1. Jag hittar ett nytt jobb
 2. Jag hittar inget nytt jobb och jobbar kvar med deltid 70% och eventuellt fortsätter söka jobb
Tyvärr finns ett tredje utfall och det är att jag får sparken innan jag hittar ett nytt jobb och det kanske redan i vinter och då är det inte tal om utskrivning från Arbetsförmedlingen utan snarare 100% arbetslös. Då gäller det att få bästa tänkbara deal så att det inte äventyrar min FIRE 2025 och det jag vill ha är:

 • En bra referens och till det ett bra betyg. Jag har ändå jobbat där 10 år och så jävla missnöjd kan inte chefen varit hela den tiden och ändå låtit mig vara kvar
 • många månadslöner som möjligt, gärna utan arbetsplikt så att jag kanske t o m kan tjäna dubbelt ett tag om jag hittar ett nytt jobb. Men om han inte ger mig sparken utan en bra referens så vinner både han och jag - jag får ett nytt jobb och han slipper betala uppsägningstid

Nu i slutet av oktober och början av november har jag för att förekomma chefen att jag eventuellt får sparken intensifierat mina ansträngningar att få ett nytt jobb:

 • Uppdaterat CV
 • Bifogat personligt brev till ansökningarna
 • Ökat antalet ansökningar avsevärt och detta är bara början
 • Loggar och arkiverar ansökningar och annonser så att jag enkelt kan plocka fram dem om det nappar
Den oväntade energin kommer delvis från min önskan att förekomma hellre än förekommas men också genom att jag drog igång en Nutrilett-kur för 3 veckor sedan vilket brukar höja min förmåga att fokusera efter de inledande jobbiga dagarna.

Jag undrar vad detta kan ge? Om jag fick 2 intervjuer på 24 riktigt usla ansökningar blir hitration 8%. Min förhoppning måste vara att höja hitration med åtminstone 50% till 12%. Med t ex 16 st ansökningar/månad skulle det ge 2 intervjuer/månad vilket jag skulle vara mycket nöjd med.

Vad händer om jag sedan skulle få ett jobberbjudande? Jo, alla jobb jag söker är jobb jag skulle kunna tänka mig och får jag ett jobberbjudande tar jag nog det första jag får för att komma bort från nuvarande arbetsgivare. Fungerar det inte där är det bara att söka sig vidare. Och lönemässigt så är precis alla heltidsjobb högre betalda än den 70% deltid jag har nu.

6 kommentarer:

 1. Olika var vi sa du, jo jag har mina depressioner i juli på semestern när jag tvingas träffa för mycket folk :-)
  Vad är nutrilett? Är det något kosttillskott?
  Jag tror att du kommer att må bra av att sluta helt på det företaget du är nu! Visst, säkert lite oro i magen men när krutröken väl har lagt sig och du landat ett nytt jobb känns det hundra gånger bättre och i backspegeln undrar du nog varför du stannade så länge som du gjorde.
  Jag håller på dig och tror att du fixar detta.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nutrilett är måltidsersättning som innehåller alla mineraler och vitaminer du behöver men väldigt lite energi (VLCD = Very Low Calorie Diet) som du ersätter maten med alltså. Jag använder det för att snabbt minska i vikt. Efter några dagar är kroppen tömd på kolhydrater och man kommer i ett euforiskt tillstånd där åtminstone jag kan koncentrera mig mycket bättre.

   Tror också det blir bra att sluta på företaget, men tror också att det skulle bli bästa utfall om jag hinner landa ett jobb innan jag hinner få sparken. Tack för uppmuntran.

   Radera
 2. Ja november är mörk och dyster just nu. Det är många mörka moln som under lång tid tornat upp sig och som nu tillsammans förmörkar mycket. En del glädje fick vi i torsdags men det återstår ju att se om den är kortvarig eller inte, så pass kraftiga skutt uppåt för några tiondelar i minskad inflation väcker förstås massor med frågor. Antagligen robotar och annat otyg som shoppar loss helt galet.

  Trist med din anställning och jobb men du hankar dig fram på dina 70% i alla fall och jobbar mindre än innan vilket ju är bra. När jag skriver detta står du nog vid en sjö med fiskespöet i handen eller gör nåt annat avkopplande långt från STHLM och jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trist med anställningen. Men 70% + gör att jag inte direkt förlorar några pengar just nu. Mindre jobb är skönt men jag har 3 grundkrav på nästa jobb: vettig pendling, åtminstone nära heltid, samt inte allt för juniort jobb.

   Det blev en hemmahelg med pappa. Däckbyte, höststädning trädgård, administrativ hjälp samt total genomgång av ljuskällor inköp av nya LED och montering - det blev himla många trots ganska litet hus då det ändå har utomhus, garage, våningsplan, källare och vind. Fanns en del gamla glödlampor fortfarande men mest första generationens lågenergilampa med krökta lysrör som gav väldigt lite ljus och var väldigt långsamma och ändå inte alls lika strömsnåla som LED.

   Radera
  2. Låter som en avkopplande och trevlig helg US!

   Radera
  3. Avkopplande och trevligt blev det. Och perfekt med lite jobb också för annars blir det långtråkigt.

   Radera