onsdag 26 februari 2020

Sitta still i båten!

Börsen har verkligen varit orolig i veckan och bara idag har det rört bra på sig, först nedåt och sedan uppåt. Se nedan.
Först tänker jag på att jag tappat ca 150.000 kr från toppnoteringen för portföljen på drygt 1.950.000 kr och jag började känna lukten av 2 MSEK, men att det nu är det ganska långt dit.

Men det gäller att ta det lugnt och komma ihåg att vi är långsiktiga. Därför zoomar jag ut lite och ser att mitt portföljvärde fortfarande är högre än vid årsskiftet (1.721.000 kr) och faktiskt ungefär lika högt som månadsskiftet januari/februari. Låt vara att lite sparande har kommit in på kontot. Se nedan.
Nej, det är bara att fortsätta månadshandla sig mot ekonomisk frihet. Har sett några växla upp investerandet i fallet, men jag som alltid är fullinvesterad varken bromsar eller gasar.

15 kommentarer:

 1. Jag kör samma strategi, alltid fullinvesterad och köper varje månad så behöver man inte fundera så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det. Har kört ner huvudet i sanden en dryg vecka nu för att komma upp nu och behövde lite bekräftelse.

   Radera
 2. Tyvärr är det så, vi var bara några tusenlappar från 3-miljonersgränsen innan börsfrossan slog till, men zoomar man ut lite blir detta antagligen bara ett litet hack på vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi zoomar ut och kör vidare som om inget hänt.

   Radera
 3. Jag kör som dig, forsätter investera. Däremot använder jag några knep som jag nämner på min blogg för att kunna vinkla nedgången lite och ev lyckas få några procent till sin fördel :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut skulle man kunna försöka få lite edge, men jag orkar inte just nu.

   Radera
 4. Zooma ut är alltid bra när det är skakigt i livet oavsett om det gärller investeringar eller livskriser. Därför som utdelningsinvesterare tycker jag att portföljvärdet bör komma i andra hand alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zooma ut kan nog vara bra även i andra sammanhang som du säger.

   Är fortfarande kluven över om det är utdelningar eller portföljvärde som är överordnat. Men har några år på mig att bestämma mig.

   Radera
 5. Saknar dina inlägg i bloggvärlden och dina systematiska inlägg. Hoppas du har huvudet kallt trots denna utmaning finansiellt och även personligt. Vi hörs hoppas jag

  SvaraRadera
 6. Hur mycket har du tappat sista månaden?

  SvaraRadera
 7. @Anonym.
  Va i helvete är det för fråga?
  Fattar du inte att läget troligen är väldigt jobbigt för många nu.
  Har man inte gjort blogginlägg på en hel månad snart så fattar du väl själv.

  Idiotkommentar...:-(

  SvaraRadera
 8. Sitter man och skriver hur mycket portföljvärdet ökar och ökar i flera år så måste man väl kunna skriva hur det går i lite motgång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du samma nolla som kommenterade mitt inlägg idag...

   Radera
 9. Hur tror du det går? Du har ju redan svaret på den frågan.
  Visa lite respekt. En sak är ju OM bloggaren hade fortsatt lägga ut i sitt flöde utan att kommentera nedgången...

  SvaraRadera
 10. Hej, Smålänningen! Jag har läst din blogg sedan ett år tillbaka och måste säga att jag saknar dina inlägg, du har varit en stor insperation! Hoppas du kommer tillbaka snart och skriver mera. Själv sitter jag stilla lugnt i U-båten och fyllt på successivt i nedgången, inte ett sälj. Skönt att det gått lite upp nu på sistone iaf. Håller med föregående kommentarer att det blir ett gupp i kurvan.

  Ha det fint!
  Mvh
  Patrik

  SvaraRadera