onsdag 4 juli 2018

100.000 kr i samlade utdelningar!


Då var det avklarat, 2018-07-03 nåddes 100.000 kr i ackumulerade utdelningar sedan starten 2016-08-09 då det första aktieköpet gjordes.

Jag var lite osäker på om jag skulle räkna tiden från första aktieköpet eller tiden från första aktieutdelningen, men det kändes rätt med tiden från första aktieköpet.

Det är i grafen väldigt tydligt att årets svenska högsäsong för utdelningar (mar-maj) har bidragit stort till detta. Faktiskt nådde jag inte halvvägs till 100.000 kr förrän i mars i år. Nu kommer dock utdelningarna att ligga ganska plant ända fram till mars nästa år.


Det var länge oklart om det skulle ta strax över eller strax under 2 år att nå dit. Det blev strax under och exakt tog det 693 dagar från första aktieköpet till 100.000 kr.

I genomsnitt har det flutit in 146 kr/dag (mån-sön) under dessa 693 dagar. Inte jättemycket pengar, men täcker ändå en ganska stor del av utgifterna då jag lever på ca 400 kr/dag. Nästa 100K borde det bli en bit över 200 kr/dag.

Detta tycker jag är extremt roligt och jag har faktiskt haft en flaska mousserande på kylning ett tag för detta tillfälle. Det blev dock inget mousserande, men väl några öl på sportpub igår när Sverige besegrade Schweiz i Fotbolls-VM. Riktig champagne får vänta tills det är 1.000.000 kr i utdelningar eller något likvärdigt.

Alla mina utdelningar finns här: Utdelningar

Den andra 100.000 kr-sprinten har därmed börjat och den kommer att gå flera månader fortare om inget oförutsett inträffar och beroende på hur jag timar utdelningssäsongen.

8 kommentarer:

 1. Grattis! Det är inga dåliga pengar, som har trillat in medan du gjort annat... :)

  SvaraRadera
 2. Bra utdelning,men hur har kapitalet utvecklats med utdelningen borträknad.Ser att du har en del skräp i portföjen som gått ner mkt ex. Clas O
  Det är lätt att stirra sig blind på utdelning ,medans aktiekursen faller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Följer inte upp värdeutvecklingen så noga. Kanske ska bättra mig där. MEN jag avviker säkert inte så mycket från OMXS30 p ga portföljens bredd, men troligen lite sämre då jag gått på en del nitar, som Clas och H&M då.

   Mina ingångsvärden blev också helt uppfuckade när jag bytte bank från Avanza till Nordnet förra året.

   Jag ser en viss trygghet i att jag valt stabila utdelare som jag köper in mig i månadsvis och därför struntar jag lite i det aktuella priset.

   Radera
 3. Hej,
  Grattis till milstolpen!
  Vet du vad som hänt med formeln som visar aktuella kursen i ditt (och mitt) Google spreadsheet? Eller är det bara för mig som det inte funkar? Utländska aktier funkar men ingen av de på Stockholmsbörsen verkar kunna hämtas.
  /Christian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Tidigare har ju enstaka svenska aktiekurser inte fungerat under kortare perioder, men nu är det ju alla. Jag räknar med att det kommer igång igen, men har inte hittat något skrivet om detta.

   Radera
  2. Har kollat lite nu och ser att det funkar om lägger CPH (Köpenhamn) i stället för STO (Stockholm)

   Radera
  3. Åh vad härligt, tack!
   /Christian

   Radera