torsdag 2 januari 2020

Uppstart av ett av mina årsmål: läsa

Det är lätt hänt att man bara sjunker ner i soffan eller kontorsstolen och tittar på TV/film på TV/dator när man kommer hem från jobbet. Eller slösurfar (som nu!).

Eftersom det är ett av mina årsmål att läsa minst 6 st skönlitterära klassiker är jag beredd att lägga både tid och pengar på målet.

Tidigare har jag provat ljudböcker men tycker inte det ger mig hela upplevelsen av en bok. Däremot är ljudböcker helt klart mer lättsmält än eböcker/böcker.
Så här gör jag för att kunna nå detta mål:
 1. Skapat en ostörd bekväm läshörna med nyinköpt öronlappsfåtölj med fotpall. En bra uplight med läslampa har jag redan.
 2. Köpt ebokläsare där jag kostnadsfritt kan låna böcker på biblioteket.
 3. För några år sedan var jag mycket närsynt och gjorde en laseroperation och har klarat mig hyggligt utan glasögon. Det är problem främst i mörker och vid läsning så i år ska jag köpa mig glasögon för att kunna läsa längre tid utan att bli trött i ögonen (är även del av mina hälsomål).

6 kommentarer:

 1. Bra förutsättningar nu, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Punkt 3 ovan återstår, men får skruva upp typsnittet lite på plattan...

   Radera
 2. Håller med om att något bekvämt att sitta i är viktigt att ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Inte så minimalistiskt kanske. Har lagt bortåt 5.000 kr på detta nu. Glasögon - där får arbetsgivaren stå för undersökning och terminalglas, så köper jag billiga glasögon på internet på samma undersökningsresultat.

   Radera
 3. Har suttit och läst ett par kapitel i lugn takt (för att hinna reflektera) idag i första boken som blev August Strindberg - Röda Rummet.

  SvaraRadera
 4. Ah låter härligt o fotöljen med fotpall ser lockande ut. Har under ca ett år funderat på att läsa lite August så börjar bli läge att praktisera lite!

  SvaraRadera