torsdag 7 februari 2019

Arbitrage i Investor idag!

Idag gjorde jag en liten slant på att byta Investor B mot Investor A.

Det har blivit några arbitrageaffärer de senaste åren och jag känner att detta är något som jag borde styra upp för att kunna bli bättre. Dels ha bra courtage, dels ha ha koll på när det är ett riktigt bra tillfälle. Hittills har det varit slumpmässigt och jag har skjutit från höften.

Arbitrageaffären innan denna gav över 3.000 kr, se här.

SÅLT 247 st Investor B 101.022 kr efter courtage
KÖPT 247 st Investor A  100.499 kr efter courtage
Nettovinst 523 kr

Denna gång bytte jag till 69-kr-courtage vilket förbättrade eller t o m gjorde affären möjlig, men nu sitter jag fast med detta courtage på Nordnet en månad. Skärpning Nordnet! - på Avanza kan man byta en gång om dagen.

Kanske ännu hellre skulle jag haft aktierna på ett annat ställe, men eftersom jag har marknadens kanske billigaste belåning (0,99%) på Nordnet tar det kanske ut det dyrare courtaget. Förutom den lilla belåning som Avanza ger räntefritt.

Jag har öppnat KF-konto på Nordea, men det är obelånat och kommer så förbli (6,10% i belåningsränta) och används till utländska aktier.p g a snabb återbetalning av källskatt och där är det billigare att köpa utländskt. Det lämpar sig därför inte heller för arbitragehandel.

Dessutom har jag ett konto på Avanza som är öppnat enbart för arbitragehandel, men där har jag inte fått in några större pengar ännu, men gjorde ändå en liten arbitragevinst även där. Tanken är dock att posterna där ska vara mycket större, men detta är bra övning:

SÅLT 7 st Investor B 2.859 kr efter courtage
KÖPT 7 st Investor A 2.850 kr efter courtage
Nettovinst 9 kr

Totalt tjänade jag 532 kr på ett par minuters jobb, då jag gick in och sålde/köpte fort som bara den.

PS Man kan tycka det är lite pengar att tjäna och inte lönt besväret, men va fan jag tjänar ju bara en dryg tusenlapp på jobbet idag netto.

3 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat får man väl säga :-)
  Jo, jag har en fråga jag tänkt på eftersom vi är i ungefär samma position med planering inför pension. Hur ser du på tidigare uttag av tjänstepension, är det något som du funderat på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Every penny counts!

   Jag kommer inte kunna leva bra på "bara" utdelningar utan kommer att behöva komplettera med privat- och tjänstepension.

   Dessa kommer att tas ut direkt när jag går i pension (tidigast 2025, 55 år gammal) fram till 64 års ålder när jag (med dagens regler) kan ta ut allmän pension. Läs mitt supertunga inlägg avsnitt 2 här: http://utdelningssmalanningen.blogspot.com/2018/02/pensionsplan-reviderad-2018.html Inlägget har åldrats en del men årets version dröjer några månader.

   Radera
  2. Just det. För att kunna simulera pension som nämns ovan måste man använda den klassiska versionen av min pension: https://classic.minpension.se/

   Radera