onsdag 9 augusti 2017

Utdelningssmålänningen fyller 1 år!


Idag fyller Utdelningssmålänningen 1 år som utdelningsinvesterare. Hipp, hipp, hurra! Det är nu exakt 1 år sedan jag köpte min första aktie där syftet var att utdelningen ska bidra till min försörjning under resten av mitt liv.

Jag är så nöjd att jag kommit igång med detta. Däremot hade det det gärna fått starta åtminstone några år tidigare, men så är det ju alltid.

Några siffror från första året

Totala utdelningar: 36.425 kr. Detta täcker mina levnadskostnader 2 månader och någon vecka.
Totalt lönesparande: 130.800 kr
Första utdelningen 2016-09-15 Clas Ohlson B 1.006 kr

Bloggen

Under hösten läste jag många bloggar där författarna hade liknande mål som jag. Några var nära målet och några var unga och i startgroparna utan startkapital. Själv var jag lite äldre men med ett visst startkapital. För att få ordning på min egna tankar startade jag min egen blogg 2016-12-29 och jag tycker nog att det har lyckats även om det är en bit kvar att gå innan jag har den struktur jag vill ha.

2 kommentarer:

  1. På ett år 2/12 fri! Bra jobbat.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Visst är jag nöjd med 2/12 fri.

    Samtidigt föddes Utdelningssmålänningen med ett visst kapital som nu till fullo investerats. Det kommer alltså inte gå alls lika fort med nästa 2/12 fri.

    Det jag kommer att följa upp är utvecklingen för hur många månader det tar att höja den månadsvisa nettoutdelningen med 1000 kr/mån på rullande 12 månader, när kapitalet hädanefter endast kommer från nyspar + återinvesterad utdelning.

    SvaraRadera