torsdag 29 augusti 2024

Nu ser vi framåt igen!

Så det blev ett inlägg i augusti ändå...

En tuff sommar går mot sitt slut där allt färgats av att pappa blev sjuk och dog inom loppet av några veckor. 

Jag är inte bra på att ha många bollar i luften utan mår bäst när jag får fokusera på en sak i taget och efter pappa dog var det Begravning som var den saken. Nu är begravningen över och det ser jag som en möjlighet att se framåt igen.

Nästa steg är Bouppteckning och därefter Utlösen av min bror från pappas hus. Bouppteckningen är mycket enkel och för att spara några kronor gör jag den själv (jag har gjort några stycken tidigare). Jag får se om min bror och jag som enda arvingar kan komma överens om ett pris för huset bara - annars får vi köpa en värdering.

Min bror är dock inte glad över att jag vill flytta ner till Småland igen då vi kommer så långt ifrån varandra och detta stör faktiskt mig också och är det enda som skulle kunna hålla mig kvar i Stockholm ett tag till. Men faktum är att hans bästa kompis och min bästa kompis redan för flera år sedan har låtit flyttlasset gå från Stockholm ner till Småland igen. De två är även bra kompisar till mig resp min bror.  

Jag har min tidigare publicerade tidplan att luta mig mot men nu när pappa tragiskt dog blev mitt planerade FIRE-boende tillgängligt tidigare och av annan anledning än jag hoppats. Nu är frågan jag hela tiden ställer mig om detta gör att jag kommer att tidigarelägga tidplanen och i så gott som alla fall blir svaret "Ja, men med hur många månader?". Jag har faktiskt tyckt att det blir lite tight med nedanstående tidplan (bilden!) och skulle gärna ha ett par månader till på mig för lägenhetsrenovering och lägenhetsförsäljning.

Styrkt av flera bloggrannar som nu är mycket nära FIRE känns det i varje fall ikväll som att ett lämpligt Uppsägningsdatum vore 2024-10-01 vilket skulle ge Sista Anställningsdag 2024-12-01. Då skulle jag om jag vill kunna ta en liten solresa i början på december och sedan få en lugn och arbetsfri jul och nyår.