onsdag 19 juni 2024

Min sista sommarsemester inleds imorgon, frågetecken eller utropstecken

Nej, jag är helt säker på att det ska vara ett utropstecken i rubriken och att detta är min sista sommarsemester som anställd och att jag senast nästa sommar inträtt i FIRE enligt den tidslinje som jag skrev för faktiskt 4 månader sedan - tiden rullar på ganska fort ändå.

Jag har inte detaljplanerat semestern alls. Imorgon åker jag dock till pappa och Småland och Midsommarafton firar jag hos en kompis som ska ha stor fest på sin gårds loge. Ett perfekt tillfälle att återknyta kontakt med några smålänningar innan jag själv flyttar ner. Kompisen som har festen har förresten flyttat ner till Småland igen efter +20 år i Stockholm och det är flera som tagit den vägen - dock fortsätter de att jobba. På grund av hjärtbesvären blir det alkoholfri öl och alkoholfri Skåne till sillen på midsommar.

Efter midsommar blir det tillbaka till pappa någon vecka och då ska jag hjälpa till med hus, trädgård och kanske bil. Men eftersom planen att ta över föräldrahemmet är känd och accepterad av både min far och min bror blir det nästan som att jobba åt sig själv.

Sedan blir det att låna brorsans stuga och båt som finns några mil utanför Stockholm en vecka och dessutom ska jag passa på att pricka av några av Stockholms största turistattraktioner innan jag flyttar till Småland och det blir så mycket jobbigare (och dyrare). En varm dag räcker det med att från lägenheten gå ner till sjön med en bok, ett par badbyxor och ett badlakan för att göra mig nöjd.

Se där tror jag faktiskt att hela semestern på 4,5 vecka har passerat! Som synes blir det ingen dyr semester men jag sparar lite semesterpengar och semesterdagar för en vecka på Kanarieöarna i november när det är som mörkast - i alla fall om jag fortfarande jobbar då.