fredag 4 oktober 2024

Biblioteksfilial på min blivande bostadsort

Inte min biblioteksfilial

Inledning

15:e november gör jag min sista arbetsdag hos min statliga arbetsgivare. Möjligen också den sista någonsin.

Därefter är planen att skriva in mig på Arbetsförmedlingen, söka jobb och stämpla A-kassa en period men mer om detta längre fram i höst och vinter.

Parallellt med detta ska jag flytta till föräldrahemmet som står tomt efter att pappa gick bort i somras. Huset ligger i en by och inte i kommunens huvudort så servicen är mycket begränsad men med bil är det inte så långt till det mesta.

Bibliotek

Huvudorten har såklart ett större bibliotek med bra öppettider man kan besöka, men man åker inte så långt för att enbart läsa dagstidning. Dessbättre har även kommunens mindre byar biblioteksfilialer och åtminstone min filial har obemannat öppet hela dagarna då man kan låna eller lämna tillbaka böcker vilket överraskade och gladde mig. En kväll per vecka är det bemannat vilket räcker om man planerar bra och det är möjligen bara då man kan lägga beställningar från kommunens huvudbbibliotek?

Sedan finns det såklart en del e-lösningar för lån man kan använda - men det har jag inte satt mig in i ännu.

Läsning är något jag vill lägga tid på väl i FIRE och bibliotek är en viktig del av detta men jag kommer också att köpa en del böcker även om det är dyrt. Inte minst referensverk inom trädgård mm.

Den ena efter den andra idéen om hur mitt FIRE-liv kan komma att gestalta sig börjar komma fram och just idag valde jag att skriva lite om bibliotek.