tisdag 17 september 2024

Uppsägningen är inlämnad!

Tänkte lite på "tärningen är kastad" när jag skrev rubriken.

Uppsägningen lämnades in idag 2024-09-17 och sista anställningsdag med statens 2 månader långa uppsägningstid blir 2024-11-17. Sista arbetsdag blir 2024-11-15.


Vad fick mig att till slut ta steget ut i ovissheten?

Jo, till slut blev det väldigt enkelt - jag tror att jag med mina hjärtproblem kan må som bäst och leva som längst om jag inte har ett arbete som stressar och sliter ner mig och dessutom lämnar den hetsiga huvudstaden. Ytterligare "pros" är att jag får större frihet att styra min egen tid redan som arbetssökande samt att folk inte lär bry sig mer om vad jag gör än vad jag bryr mig om vad andra gör. 

Jag tänker alltså anmäla mig som arbetssökande direkt efter sista anställningsdagen för säkerhets skull och troligen kommer jag att först ta mig igenom den långa avstängningstiden på grund av egen uppsägning och de första månaderna med ersättning men när Arbetsförmedlingen senare sannolikt börjar komma med krav på närvaro vid vuxendagis väljer jag att skriva ut mig om det blir för ansträngande. 

Alla "cons" om kvoten inkomstbudget/utgiftsbudget, hamna hos Arbetsförmedling/A-kassa, förväntningar från omgivning och på mig själv, förlorad arbetsinkomst mm, blev i sammanhanget helt oväsentliga. Ekonomin måste såklart vara ordnad och det är den även om jag kanske skulle vilja haft lite större marginaler - men det vill man ju alltid.

De senaste veckorna har det varit väldigt mycket funderade på om jag skulle ta steget eller ej redan nu i höst men efter väldigt mycket vacklande så har jag alltså nu tagit detta nästa steg mot FIRE. Tyvärr har allt detta vacklande varit stressande vilket jag helt klart känt av men nu när uppsägningen är inlämnad räknar jag med att stressnivån går ner igen. Jag hoppas även symptomen för de "efterköpskänslor" jag brukar få blir lindriga.

Jag är övertygad om jag fått avgörande styrka för mitt livsavgörande beslut genom att skriva här på bloggen, kommentarer på mina blogginlägg och genom att läsa andra bloggar. Allra mest identifierar jag mig dem som är i någorlunda liknande fas som jag: Snålgrisen, FIRE2025, Northernlightsinvestment, Kalkyl och Procentpanik. Tack även till min kusin som jag bollat med mycket sedan i december och nu har jag även fått min bror att förstå mitt synsätt.